Γυναίκα & Υγεία

Ωστόσο, αν και οι περισσότερες μετα-αναλύσεις έχουν δείξει ότι αυτές οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στεφανιαίας νόσου, εμφραγμάτων μυοκαρδίου και εγκεφαλικών υπάρχει ανάγκη για το σχεδιασμό μεγαλύτερων και πιο μακροχρόνιων μελετών οι οποίες θα αναδείξουν καλύτερα τη συσχέτιση του συνδρόμου με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης και στις χρόνιες καρδιαγγειακές νόσους οι γυναίκες λαμβάνουν σε χαμηλότερο ποσοστό https://www.google.com/url?q=https://eumeds.gr θεραπεία σύμφωνη με τις κατευθυντήριες οδηγίες, σε σύγκριση με τους άνδρες. Η χρήση και η πρόσβαση στις πληροφορίες σε αυτόν τον ιστότοπο υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στη νομική συμφωνία μας. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου οργανισμού, το οποίο επιτελεί σημαντικές λειτουργίες, όπως η άμυνα απέναντι σε φυσικούς παράγοντες και η αισθητικότητα.

Με αποκλειστικό λοιπόν γνώμονα και κίνητρο τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας κάθε ηλικίας, χτίσαμε, με πολύ αγάπη, μεράκι και ευαισθησία το σπίτι της υγείας σας, το ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΥΓΕΙΑ. Στους άνδρες ούτε το αυξημένο βάρος ούτε ειδικότερα το συσσωρευμένο πέριξ της μέσης πάχος εμφανίζουν σημαντική συσχέτιση με τα κατάγματα. Από την άλλη, ένας άνδρας με βάρος κάτω του κανονικού (με δείκτη μάζας σώματος μικρότερο του 17,5) έχει διπλάσια πιθανότητα να πάθει κάταγμα στο άνω άκρο, σε σχέση με έναν άνδρα με δείκτη μάζας σώματος 25 (το ανώτερο κανονικό). Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά πέντε εκατοστά στην περιφέρεια της μέσης μιας γυναίκας λόγω έξτρα κιλών, ο κίνδυνος κατάγματος αύξανε κατά 3% έως 7%, ανάλογα με το σημείο του σώματος. Όσο μεγαλύτερο ήταν το σωματικό βάρος μιας γυναίκας, τόσο περισσότερο αυξημένος ήταν ο κίνδυνος κατάγματος. Το τελευταίο είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μειονοτικές κοινότητες και έρευνες έχουν δείξει πολύ υψηλά ποσοστά διαταραχής μετατραυματικού στρες σε μαύρες γυναίκες και γυναίκες χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.8 Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη στη νέα γενιά λύσεων ιατρικής φροντίδας για γυναίκες.

γυναίκες Υγεία

Η συζήτηση για την ισότητα των γυναικών δεν πρέπει να περιοριστεί στις ετεροκανονικές λευκές γυναίκες. Επειδή οι διαφορές στην υγεία του εγκεφάλου επιτείνονται σε φυλετικές-εθνικές μειονότητες και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες, το να λαμβάνουμε υπόψη τις επιδράσεις της διαπροσωπικής βίας, του ρατσισμού, της φτώχειας, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε πραγματική ισότητα φύλων και τελικά κοινωνική ευημερία. Βιολογικοί, κοινωνικοπολιτισμικοί και οικονομικοί παράγοντες χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για να κατανοήσουμε και να προωθήσουμε την υγεία με βάση το φύλο και να μειώσουμε την έμφυλη ανισότητα. Η νευροεπιστήμη και η κλινική έρευνα δεν έχουν ενσωματώσει επαρκώς τις διαφορές βιολογικού και κοινωνικού φύλου στην κατανόησή τους σχετικά με την ανάπτυξη της ασθένειας και τις επακόλουθες δυνατότητες θεραπείας. Οι γυναίκες τέλος, ζουν σε γενικές γραμμές περισσότερο από τους άνδρες, γεγονός που συνεπάγεται ότι βιώνουν το πένθος και τη μοναξιά.

Σας Κυριεύει Η Κατάθλιψη; Ανατρέψτε Την Κατάσταση Με 10 Κινήσεις

Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής με τη διατήρηση της σωματικής και ψυχολογικής υγείας της γυναίκας μετά την εμμηνόπαυση είναι θεμελιώδης και αλλαγές του τρόπου ζωής όπως διακοπή καπνίσματος, άσκηση και προσεγμένη διατροφή θα πρέπει να ενθαρρύνονται. Το σύνδρομο eumeds.gr πολυκυστικών ωοθηκών είναι από τις πιο συχνές ενδοκρινολογικές διαταραχές στις γυναίκες του οποίου η επίπτωση αυξάνει σταδιακά. Τα τελευταία χρόνια η νόσος αυτή βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνητών όσον αφορά τη συσχέτιση της με καρδιαγγειακά νοσήματα.

γυναίκες Υγεία

Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα νέο λέιζερ για να καταστρέψουν ένα ουκρανικό drone. Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση του World Economic Forum στις ελβετικές Άλπεις εδώ και δύο χρόνια ξεκινά την Κυριακή. "Την ημέρα που θα έχουμε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, θα το εγγυηθώ”, δήλωσε.

Παρόλο που οι κλινικές μελέτες δεν είναι ξεκάθαρες και σε πολλές τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν απόλυτα, θεωρείται ότι οι γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άτομα αυξημένου κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και να τροποποιούνται νωρίς και επιθετικά οι συνυπάρχοντες https://www.pharmcare.gr/ παράγοντες κινδύνου. Οι παράγοντες αυτοί συχνά είναι σημαντικοί και στη ρύθμισή τους πρέπει να δίνεται πρώτη προτεραιότητα αφού άλλωστε δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για το σύνδρομο. Καταρχήν το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συνδέεται με παχυσαρκία η οποία εμφανίζεται ήδη από την εφηβική ηλικία.

Βαρηκοΐα: Νέα Έρευνα Αναγεννά Ελπίδες Για Αποτελεσματική Θεραπεία

Βάζοντας την άσκηση στη ζωή μας αισθανόμαστε καλύτερα, έχουμε περισσότερη ενέργεια και κοιμόμαστε καλύτερα. Τα περισσότερα ζητήματα υγείας σήμερα αντιμετωπίζονται με επιτυχία, χάρη στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων. Η καρδιακή ανεπάρκεια (ΚΑ) είναι μια πολύ συχνή, χρόνια πάθηση που αντιμετωπίζεται με ιατρική βοήθεια. Στην ΚΑ, η καρδιά δεν μπορεί να παρέχει στο σώμα το αίμα που απαιτείται για να λειτουργήσει σωστά, κύρια γιατί ο μυς της καρδιάς «αδυνατίζει», νεκρώνεται ή «σκληραίνει».

  • Το πρώτο είναι να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας, ώστε να ξέρετε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του οργανισμού σας.
  • Σε μια έρευνα, το 70% των γυναικών αποκάλυψαν ότι κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών εργασιών, και ένα 80% των γυναικών που σκοπεύουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας προβληματίζονται με τις περιορισμένες οικονομικές ευκαιρίες και τη δυσκολία εύρεσης θέσεων που ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους.
  • Το τελευταίο είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε μειονοτικές κοινότητες και έρευνες έχουν δείξει πολύ υψηλά ποσοστά διαταραχής μετατραυματικού στρες σε μαύρες γυναίκες και γυναίκες χαμηλής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης.8 Αυτές οι παρατηρήσεις πρέπει να ληφθούν υπόψη στη νέα γενιά λύσεων ιατρικής φροντίδας για γυναίκες.
  • Από την άλλη, ένας άνδρας με βάρος κάτω του κανονικού (με δείκτη μάζας σώματος μικρότερο του 17,5) έχει διπλάσια πιθανότητα να πάθει κάταγμα στο άνω άκρο, σε σχέση με έναν άνδρα με δείκτη μάζας σώματος 25 (το ανώτερο κανονικό).
  • Καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να ξαναχτίσουν ένα ανθεκτικό εργατικό δυναμικό, πολλοί μπορούν να πάρουν παράδειγμα από μια ομάδα εργοδοτών που έχουν ήδη καταφέρει να χτίσουν μια εργασιακή κουλτούρα συμπερίληψης, και να υποστηρίζουν τη σταδιοδρομία των γυναικών.

Τα παραπάνω συμπτώματα εύκολα αποδίδονται στις γυναίκες σε ψυχολογικά αίτια ή άγχος, με αποτέλεσμα να καθυστερούν να ζητήσουν βοήθεια από τον γιατρό και να καθυστερούν να λάβουν τη σωστή θεραπεία, με πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία και την ίδια τους την ζωή. Οι γυναίκες θα πρέπει να αναζητούν άμεσα ιατρική βοήθεια εφόσον νιώσουν τα παραπάνω συμπτώματα, να γνωρίζουν και να ‘’ακούν’’ το σώμα τους, να είναι ενημερωμένες για το κληρονομικό ιστορικό από την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να μην αμελούν τακτικό έλεγχο των παραγόντων κινδύνου για έμφραγμα που προαναφέρθηκαν. Η θεραπεία υποκατάστασης ορμονών δεν επιδεινώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακής νόσου όταν ξεκινά πριν τα 60 έτη και 10 χρόνια από την εμμηνόπαυση. Η χρήση ορμονοθεραπείας που περιλαμβάνει μόνο οιστρογόνο δεν επηρεάζει ή και ελαττώνει την πιθανότητα καρδιακού επεισοδίου. Ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να αυξηθεί λίγο με την χορήγηση ορμονοθεραπείας από το στόμα όχι όμως και με την διαδερμική χορήγηση.

Επιπλέον, οι γυναίκες κάνουν περισσότερες οικιακές εργασίες, αφιερώνοντας 14,4 ώρες την εβδομάδα σε σύγκριση με τις 9,4 ώρες/εβδομάδα που αφιερώνουν οι άνδρες. Πάνω από τα τρία τέταρτα των γυναικών δεν απευθύνθηκαν σε κάποιον επαγγελματία υγείας για να συζητήσουν για τη νέα φάση της ζωής τους, διαπίστωσαν επιπλέον οι ερευνητές. Μία μέθοδος για να μειώσετε το άγχος είναι να απαριθμήσετε 5 πράγματα που έχετε στη ζωή σας και για τα οποία αισθάνεστε τυχερή. Σε κάθε περίπτωση, για να προλάβετε καταστάσεις άγχους, θα πρέπει να μάθετε να θέτετε τα όριά σας και να λέτε "όχι", όπου και όποτε απαιτείται. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ως άνθρωποι έχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες και να επιλέγουμε τις πιο σημαντικές προτεραιότητες. Στο πλαίσιο της προώθησης και προάσπισης του δικαιώματος στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια η δικτύωση με όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικούς φορείς, συμβουλευτικά κέντρα γυναικών, καθώς και με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Το Κέντρο Μας

Το ένα τρίτο έχει πάρει άδεια από την εργασία του λόγω επιβάρυνσης της ψυχικής τους υγείας, ωστόσο μόνο το 43% αισθάνεται άνετα να μιλάει για θέματα ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας. Τροποποίηση του τρόπου ζωής με διακοπή καπνίσματος, συστηματική άσκηση, αποφυγή καθιστικής ζωής, διατήρηση του ιδανικού βάρους του σώματος, υγιεινός τρόπος διατροφής, μέτρια πρόσληψη αλκοόλ και άλατος, είναι απαραίτητα για την πρωτογενή πρόληψη των καρδιαγγειακών συμβαμάτων από την νεαρή ηλικία γυναικών. Η φετινή έρευνα ανέδειξε επίσης ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε ένα υβριδικό περιβάλλον είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν ότι βιώνουν μικροεπιθετικότητα σε σχέση με εκείνες που εργάζονται αποκλειστικά με φυσική παρουσία ή αποκλειστικά από απόσταση. Γενικότερα, το ποσοστό των γυναικών που έχουν βιώσει συμπεριφορές αποκλεισμού τον περασμένο χρόνο στο χώρο εργασίας έχει αυξηθεί από 52% το 2021 σε 59% το 2022.

Σχεδόν το 60% των γυναικών που εργάζονται σε υβριδικά περιβάλλοντα αισθάνονται ότι έχουν αποκλειστεί από σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις και το 45% δηλώνει ότι δεν έχει αρκετή έκθεση στα διευθυντικά στελέχη, ένα κρίσιμο στοιχείο για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ανησυχητικό είναι ότι η υβριδική εργασία φαίνεται να μην παρέχει την προβλεψιμότητα που μπορεί να χρειάζονται οι γυναίκες με ευθύνες οικογενειακής φροντίδας, με μόνο το 26% να λέει ότι ο εργοδότης τους έχει θέσει σαφείς προσδοκίες όσον αφορά τον τρόπο και τον τόπο εργασίας τους. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες φέρουν το μεγαλύτερο βάρος σε καιρούς κρίσης, γεγονός που γίνεται ακόμα πιο προφανές κατά την τρέχουσα κρίση ψυχικής υγείας. Οι λύσεις που περιλαμβάνουν γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν επιτυχία και να δημιουργήσουν δομικές αλλαγές σε διάφορους τομείς, από τη νευροεπιστήμη και την περίθαλψη ως τη φυλετική ισότητα και τη δημόσια πολιτική. Η μεγαλύτερη ευελιξία και αυτονομία που παρέχει η τηλεργασία συνοδεύεται συχνά από περισσότερες και εντατικότερες ώρες εργασίας, επηρεάζοντας αρνητικά την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Η Γερμανία μπορεί να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, της RWE. Η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού εξετάζει, με ιδιαίτερη προσοχή όλες τις αιτήσεις συνεργασίας και σε περίπτωση διαθέσιμης θέσης εργασίας επιδιώκει τη διεξαγωγή προσωπικής συνέντευξης, με τους ενδιαφερόμενους, των οποίων τα προσόντα συνδυάζονται επιτυχώς με τις απαιτήσεις της θέσης. Βιολογικοί λόγοι που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη αγχώδους lovegra τιμή διαταραχής είναι τα επίπεδα της οιστραδιόλης, μιας ορμόνης που η μεγάλη παραγωγή της από τον οργανισμό προκαλεί απώλεια της λίμπιντο και κατάθλιψη. Πιο σοβαρές επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν καρκίνο του ενδομητρίου και του μαστού, στειρότητα, αύξηση βάρους, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η πρώτη μαστογραφία (μαστογραφία αναφοράς, όπως ονομάζεται) συνιστάται να γίνεται στην ηλικία των 35 – 40 ετών.

Χωρίς αυτά, οι χρήστες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να προβάλλουν σωστά τις σελίδες ή να χρησιμοποιήσουν ορισμένες υπηρεσίες. Για να κλείσουμε το υπάρχον χάσμα, χρειάζεται να προσδιορίσουμε και να ποσοτικοποιήσουμε τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, με σκοπό να αναγνωρίσουμε μοχλούς αλλαγής βασισμένους στα δεδομένα. Την πρόκληση της επίτευξης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αντιμετωπίζουν εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη, εν μέσω πανδημίας. Το πρώτο είναι να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό eumeds.gr σας, ώστε να ξέρετε ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση του οργανισμού σας. Η ΧΕΝ Ελλάδος δημιούργησε τον φάκελο «Μυστικά & Ψέματα», καθώς η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα για όλες τις γυναίκες, τις νέες γυναίκες και τα κορίτσια και εντάσσεται στις παγκόσμιες προτεραιότητες της ΧΕΝ. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που έχουν προδιαθεσικούς παράγοντες για καρδιαγγειακή νόσο όπως αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, αυξημένη χοληστερόλη, κάπνισμα και οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου.

Κοινωνικοί λόγοι που συμβάλλουν στην κατάθλιψη είναι η εσωτερίκευση των σκέψεων και των συναισθημάτων στις γυναίκες, σε αντίθεση με τους άνδρες. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι νότες αισιοδοξίας από τα αποτελέσματα, με περισσότερες από τις μισές γυναίκες να δηλώνουν ανακούφιση από το τέλος των μηνιαίων κύκλων και την ανάγκη αγοράς γυναικολογικών προϊόντων υγιεινής. Για τέσσερις στις δέκα η εμμηνόπαυση έγινε ευκαιρία για πιο απελευθερωμένο σεξ, αφού πλέον το απολάμβαναν χωρίς το άγχος της αντισύλληψης και μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Οι διατροφικές διαταραχές αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση, καθώς το 95% των ατόμων που πάσχουν από ανορεξία και βουλιμία είναι γυναίκες. Οι διατροφικές διαταραχές είναι μια ομάδα ψυχοσωματικών διαταραχών που σχετίζονται με τη διατροφή και το σωματικό βάρος. Δεν υπάρχει μία αιτία που να εξηγεί γιατί κάποιες ψυχικές νόσοι αφορούν περισσότερο τις γυναίκες και κάποιες άλλες τους άνδρες. Πιθανολογείται ότι αυτό οφείλεται σε ένα συνδυασμό βιολογικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων γυναικών σε τομείς ζωτικής σημασίας στην εποχή της πανδημίας. Οι γυναίκες εξακολουθούν να επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος της μη αμειβόμενης εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων μελών της οικογένειας.

TINGGALKAN KOMENTAR

Silakan masukkan komentar anda!
Silakan masukkan nama Anda di sini